Bal Kabağı Tatlısı

Eğer siz de bal kabağı tatlısını seviyorsanız, hazır mevsimi de gelmişken göz atmadan geçmeyin derim..
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1 kilo bal kabağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Tahin
- Ceviz
- Çubuk tarçın
Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Bal kabaklarımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
- Geniş tencereye alıp , her yerine gelecek şekilde şekeri üzerine ekleyelim.
- Bu şekilde suyunu salması için 1 gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
- Ertesi gün suyunu salmış olacaktır. Su ilavesi yapmadan kendi suyu ile pişmeye bırakalım.
- Çatal yardımı ile pişme derecesini kontrol edebilirsiniz.
- Tatlımız pişip yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlıyı servis için tabağa alıp üzerine tahin ve ceviz parçaları ekleyip servis edelim.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR