ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BAL KABAĞI TATLISI

Bal Kabağı Tatlısı

BAL KABAĞI TATLISI

Eğer siz de bal kabağı tatlısını seviyorsanız, hazır mevsimi de gelmişken göz atmadan geçmeyin derim.. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

7 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilo bal kabağı 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • Tahin
  • Ceviz 
  • Çubuk tarçın 

Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bal kabaklarımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Geniş tencereye alıp , her yerine gelecek şekilde şekeri üzerine ekleyelim.
  • Bu şekilde suyunu salması için 1 gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
  • Ertesi gün suyunu salmış olacaktır. Su ilavesi yapmadan kendi suyu ile pişmeye bırakalım.
  • Çatal yardımı ile pişme derecesini kontrol edebilirsiniz.
  • Tatlımız pişip yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. 
  • Soğuyan tatlıyı servis için tabağa alıp üzerine tahin ve ceviz parçaları ekleyip servis edelim. 
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!