Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı
26 Aralık 2020

Eğer siz de bal kabağı tatlısını seviyorsanız, hazır mevsimi de gelmişken göz atmadan geçmeyin derim.. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bal Kabağı Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 kilo bal kabağı 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • Tahin
  • Ceviz 
  • Çubuk tarçın 
Bal Kabağı Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabaklarımızı çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  2. Geniş tencereye alıp , her yerine gelecek şekilde şekeri üzerine ekleyelim.
  3. Bu şekilde suyunu salması için 1 gece ağzı kapalı olarak bekletelim.
  4. Ertesi gün suyunu salmış olacaktır. Su ilavesi yapmadan kendi suyu ile pişmeye bırakalım.
  5. Çatal yardımı ile pişme derecesini kontrol edebilirsiniz.
  6. Tatlımız pişip yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. 
  7. Soğuyan tatlıyı servis için tabağa alıp üzerine tahin ve ceviz parçaları ekleyip servis edelim. 
  8. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo