ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER BEZELYE HUMUS

Bezelye Humus

Bezelye Humus

Hafif, ferahlatıcı ve sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsanız bu tarifi çok seveceksiniz. 

Bezelye Humus 💚 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

1 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelye Humus Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bardak bezelye
  • 1/4 su bardağı tahin 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Bezelye Humus Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna ekleyip malzemeler birleşene kadar karıştırın. 
  • Daha ince bir kıvam elde etmek isterseniz 2-3 yemek kaşığı su ekleyin. 
  • Humusu bir kaseye ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirin ve servise hazır. 🥣 
  • Humusunuzu, havuç, kereviz ve salatalık gibi dilimlenmiş sebzelerle veya kraker ile atıştırarak dip sos olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun 😋
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!