Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi
23 Aralık 2021

Sevdiklerinize hediye edebileceğiniz, ailenizle birlikte çayın, kahvenin yanında yiyebileceğiniz çok eğlenceli kurabiyeler.



Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 13 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi için

Malzemeler

Hamur için;

  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un

Süsleme Glazürü için;

  • 1 yumurta akı
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Pudra şekeri
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için; Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema kıvamı alana kadar mikserle 3-4 dk çırpıyoruz.
  2. Ardından yumurta, pekmez, zencefil ve tarçını ekleyip 1-2 dk daha çırpıyoruz.
  3. Sonrasında un ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurup, buzdolabında 20-25 dk dinlendiriyoruz.
  4. Buzdolabında dinlenen hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 1.5-2 cm kalınlığında açıp kalıplarla şekil veriyoruz.
  5. 170 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz. (Hafif pembeleşince çıkarabilirsiniz.)
  6. Süsleme Glazürü için; Pudra şekeri, yumurta akı, vanilin ve limon suyunu bir kapta çırpıyoruz.
  7. Pudra şekerini yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ne kadar eklersek o kadar katılaşır.
  8. Ardından sıkma poşetine alıp isteğimize göre kurabiyeleri şekillendiriyoruz. :)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo