Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

Sevdiklerinize hediye edebileceğiniz, ailenizle birlikte çayın, kahvenin yanında yiyebileceğiniz çok eğlenceli kurabiyeler.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
13 dakika

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler
Hamur için;
- 100 g tereyağı
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un
Süsleme Glazürü için;
- 1 yumurta akı
- 4-5 damla limon suyu
- 1 paket şekerli vanilin
- Pudra şekeri
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema kıvamı alana kadar mikserle 3-4 dk çırpıyoruz.
- Ardından yumurta, pekmez, zencefil ve tarçını ekleyip 1-2 dk daha çırpıyoruz.
- Sonrasında un ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurup, buzdolabında 20-25 dk dinlendiriyoruz.
- Buzdolabında dinlenen hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 1.5-2 cm kalınlığında açıp kalıplarla şekil veriyoruz.
- 170 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz. (Hafif pembeleşince çıkarabilirsiniz.)
- Süsleme Glazürü için; Pudra şekeri, yumurta akı, vanilin ve limon suyunu bir kapta çırpıyoruz.
- Pudra şekerini yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ne kadar eklersek o kadar katılaşır.
- Ardından sıkma poşetine alıp isteğimize göre kurabiyeleri şekillendiriyoruz. :)

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR