ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

Sevdiklerinize hediye edebileceğiniz, ailenizle birlikte çayın, kahvenin yanında yiyebileceğiniz çok eğlenceli kurabiyeler.



Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

13 dakika

5 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

Hamur için;

  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un

Süsleme Glazürü için;

  • 1 yumurta akı
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Pudra şekeri

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema kıvamı alana kadar mikserle 3-4 dk çırpıyoruz.
  • Ardından yumurta, pekmez, zencefil ve tarçını ekleyip 1-2 dk daha çırpıyoruz.
  • Sonrasında un ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurup, buzdolabında 20-25 dk dinlendiriyoruz.
  • Buzdolabında dinlenen hamuru merdane yardımıyla yaklaşık 1.5-2 cm kalınlığında açıp kalıplarla şekil veriyoruz.
  • 170 derece fırında yaklaşık 10-15 dk pişiriyoruz. (Hafif pembeleşince çıkarabilirsiniz.)
  • Süsleme Glazürü için; Pudra şekeri, yumurta akı, vanilin ve limon suyunu bir kapta çırpıyoruz.
  • Pudra şekerini yavaş yavaş ilave ediyoruz. Ne kadar eklersek o kadar katılaşır.
  • Ardından sıkma poşetine alıp isteğimize göre kurabiyeleri şekillendiriyoruz. :)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!