ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ RAMAZAN PİDESİ

Ramazan Pidesi

RAMAZAN PİDESİ

Hoşgeldin Ramazan.. Sağlıkla buluştuğumuz Ramazan ayında bolluk bereket hanenizden eksik olmasın. Hiç kimsenin sofrasında aşı eksik olmasın. Sağlıkla sevdiklerimize sarılabileceğimiz mübarek Ramazan Bayramı'nda tam bir bayram yapalım. Ramazan boyunca iftarda sıcacık pideler düşer aklımıza. Tarifi bırakalım, dilediğiniz zaman sofranızda yerini alsın. Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       22 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ramazan Pidesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 2 su bardağı su (375-400 ml)
  • Bir paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Şifası;

  • Bir çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı

Üstü için:

  • Susam, çörekotu

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳Yarım bardak ılık su ve şeker ile maya açılır. Yoğurma kabında un ve kalan su ile hamur yoğurulur (tezgaha da alınabilir).
  • Sulu ele yapışan hamurumuz 8-10 dk yoğurulunca kıvamı kendini belli edecektir. Mayalı su ile tuz hamura aktarılır ve yoğurmaya devam edilir.
  • Hamur yapışkan kıvamda olacaktır, gerekmiyorsa sulu diyerek un eklemeyin. Üstü kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
  • Tam buğday unu serpilmiş tezgahta dıştan içe katlanır ve yoğurulur. İkiye ayrılır ve beze yapılır. Pişirme kağıtlarına un serpilir.
  • Bezeler ayrı ayrı kağıtların üstüne koyulur. Üstleri kapatılarak bir buçuk saat mayalandırılır. Şifa malzemeleri karıştırılır.
  • Parmaklar şifaya batırılır ve hamurun ortasından başlayarak, hafifçe ileri ittirerek ama aralarda içte kalan havayı kaçırmadan şekillendirilir.
  • Susam ve çörekotu serpilir. Yarım saatte tepside mayalandırılır. Fırına vermeden önce parmaklarla aynı yerlere tekrar bastırılır.
  • Isıya dayanıklı bir kaba su koyulup fırına koyulur. Isıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!