ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KÖZ BİBERLİ VE BEYAZ PEYNİRLİ POĞAÇA

Köz Biberli Ve Beyaz Peynirli Poğaça

Közbiberli ve Beyaz Peynirli Poğaça

Keçiboynuzu Unundan Poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köz Biberli Ve Beyaz Peynirli Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için)
  • 2 su bardağı keçiboynuzu unu
  • 4 su bardağı un 

İç Malzemesi İçin:

  • Lor Peyniri
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Fesleğen

Köz Biberli Ve Beyaz Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Yaş mayamızı ılık suyumuzun içine attıktan sonra şeker takviyesi ile beraber karıştıralım.
  • Hamuru yoğuracağımız kabın içerisine diğer sıvı malzemelerimizi ilave ettikten sonra maya karışımımızı da dökerek karıştırmaya başlayalım.
  • Yumurtamızı içine kırdıktan sonra keçiboynuzu unu ve unumuzu ilave ettikten sonra tuzunu da ilave edip yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurumuzdan küçük birer bezeler yapıp tezgahımıza koyalım.
  • Lor peynirine, ince doğramış olduğumuz fesleğen ve közlenmiş biberleri ilave ettikten tezgahımıza koymuş olduğumuz bezelerimize malzememizi paylaştırıp iki ucunu kapatıp yuvarlayalım.
  • Tepsimize dizerek bir 20 dakika kadar da öyle mayalayalım. Kasemize yumurtamızı kırdıktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı kadar su ilavesi yaparak karıştıralım.
  • Karıştırdığımız yumurtamızı poğaçalarımızın üzerlerine sürelim. 180 derecelik önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızda pişmeye bırakalım. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!