Köz Biberli Ve Beyaz Peynirli Poğaça

Köz Biberli Ve Beyaz Peynirli Poğaça
10 Ağustos 2021

Keçiboynuzu Unundan Poğaça

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Köz Biberli Ve Beyaz Peynirli Poğaça için

Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için)
  • 2 su bardağı keçiboynuzu unu
  • 4 su bardağı un 

İç Malzemesi İçin:

  • Lor Peyniri
  • Közlenmiş kırmızı biber
  • Fesleğen
Köz Biberli Ve Beyaz Peynirli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Yaş mayamızı ılık suyumuzun içine attıktan sonra şeker takviyesi ile beraber karıştıralım.
  2. Hamuru yoğuracağımız kabın içerisine diğer sıvı malzemelerimizi ilave ettikten sonra maya karışımımızı da dökerek karıştırmaya başlayalım.
  3. Yumurtamızı içine kırdıktan sonra keçiboynuzu unu ve unumuzu ilave ettikten sonra tuzunu da ilave edip yoğurmaya başlayalım.
  4. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamurumuzdan küçük birer bezeler yapıp tezgahımıza koyalım.
  6. Lor peynirine, ince doğramış olduğumuz fesleğen ve közlenmiş biberleri ilave ettikten tezgahımıza koymuş olduğumuz bezelerimize malzememizi paylaştırıp iki ucunu kapatıp yuvarlayalım.
  7. Tepsimize dizerek bir 20 dakika kadar da öyle mayalayalım. Kasemize yumurtamızı kırdıktan sonra içerisine 1 yemek kaşığı kadar su ilavesi yaparak karıştıralım.
  8. Karıştırdığımız yumurtamızı poğaçalarımızın üzerlerine sürelim. 180 derecelik önceden ısıtmış olduğumuz fırınımızda pişmeye bırakalım. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo