ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ GİNGERBREAD HOUSE

Gingerbread House

Gingerbread House

Yeni yıl ruhuna yakışır bir kurabiyeden ev.. Hazırlaması biraz uğraştırıcı ama çok keyifli ;)

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

15 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gingerbread House Tarifi İçin malzemeler

Hamur için;

  • 100 g tereyağı
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker/beyaz şeker/hindistan cevizi şekeri
  • 100 ml (1/2 su bardağı) üzüm pekmezi
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un (farklı un çeşitlerini yarı yarıya da yapabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 çay kaşığı karanfil

❄️Royal İcing için;

  • 1 yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Gingerbread House Nasıl Yapılır?

  • Mutfak şefiniz varsa hamur hazırlamayı onda yapabilirsiniz yoksa çırpıcı ve elle yoğurmaca🤓
  • Tereyağı ve şekeri ile iyice çırpın. Ardından yumurta ve pekmezi ilave edip güzelce çırpın.
  • Sonra baharat, karbonat, vanilya ve unun yarısını ilave edip yoğurun.
  • Hamura unun kalan yarısını da ilave edip ele yapışmayan homojen bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru yuvarlak hale getirip streç filme sarılı bir şekilde buzdolabında 30 dk dinlendirin.
  • Hamur dinlendikten sonra düz bir zeminde merdane yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde hamuru açın.•
  • Yapmayı planlandığınız eve uygun parçalar kesin ve kurabiyeleri izi bozmadan fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üst ısıtmalı & fanlı programda 13-14 dakika pişirin.
  • Fırından fırında değişiklik gösterebileceği için üzeri hafif kızardığında yanmadan alın.
  • Kurabiyeleri soğumaya bırakın, sertleşecek.
  • Bu sırada eğer üzerini süslemek isterseniz royal icing hazırlayın.
  • Bir kasede yumurta beyazını köpürene kadar çırpın. Sonra limon suyunu ilave edip kar haline getirin.
  • Ardından vanilya ve pudra şekerini ilave edip çırpın ve sıkma tabancasına alın.
  • Soğuyan kurabiyeleri dilerseniz direkt tüketebilir, dilerseniz üzerine çizimler yapabilir ya da pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Ek olarak parçaları birleştirmek için krem şanti kullandım.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!