ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ELMALI TURTA

Elmalı Turta

elmalı turta

Kıtırlığı ve görüntüsüyle bir dilimle yetinemeyeceğiniz bir lezzet.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

doğuchef iyi bir mutfak insanı hiçbir ayrım yapmaz ve her mutfağı ilgiyle öğrenip uygular
7 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Turta Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un (kıvamına bakarak azar azar koyabilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 250 gr tereyağı (buzdolabından hamur hazırlama anında çıkarılmalı soğukken)
  • 2 adet yumurta

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy elma rendelenmiş
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; Robotunuza un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Küp küp doğranmış tereyağını ilave edip kapağı kapatılıp bir tur çekin.
  • Ardından yumurtaları tek tek kırarak ve çekerek ufalanmış hale  getirin.
  • Ufalanmış irili ufaklı hamuru tezgaha alıp ve çok yoğurmadan hamur kıvamına getirin.
  • Hamuru streç filme sarıp ve buzdolabına kaldırıp 30 dk bekletelim streçlemeden önce hamurdan bir parça koparıp üzerine ufalamak için ayırın.
  • İç harcı için; Rendelenen elmalar tavaya alınır hafif rengi dönene kadar kavrulur.
  • Rengi dönen elmalara toz şekeri eklenir ve karamelize olana kadar kavrulur.
  • İyice kavrulan elma harcına tarçın ve cevizler eklenir karıştırılıp altıp kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Dolapta dinlenen büyük hamuru streç filmden çıkarılır ve iki yağlı kağıt arasına alıp bastırılır.
  • Bir merdane yardımıyla tart kalıbının şeklinde olacak şekilde hamurunuzu açılır.
  • Açılan hamur tart kalıbına yerleştirir ve altındaki yağlı kağıt alınır.
  • Elinizle kenarları düzeltilir bir çatal yardımıyla tabanına kabarmaması için delikler açılır.
  • 1.aşama kör pişirme için; Fırın kağıdı tartın üzerine yerleştirilir ve üzerine nohut yada kuru fasulye koyulup 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 -12 dakika pişirilir.
  • Pişen tart fırından çıkarılır tartın üzerine koyulan bakliyat ve fırın kağıdını kaldırılır.
  • 2. aşama kör pişirme için; Tartı hiçbir şey olmadan 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika daha pişirilir.
  • Son aşama; Fırından çıkarılan tartın içerisine hazırlanan elmalı iç harç bir kaşık yardımıyla yayılır.
  • Hamurdan üzerine ufalamak üzere ayrılmış parça küçük küçük ufalanarak tartın üzerine eklenir.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika daha üzeri kıtır olana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tartı iyi soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
  • Kalıptan çıkarılan tart üzerine pudra şekeri serpilir ve servise hazır hale getirilir. AFİYET OLSUN...
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!