ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ CALZONE

Calzone

CALZONE (kapalı pizza)

İnce ama yumuşak hamuru, sebzelerle harmnalanan iç harcının lezzeti, domates sosu ile zirve yapıyor. Evet yapılışı, malzemeleri bildiğiniz pizza gibi ama kapalı hali 🥰 mutlaka deneyin. On calzoneden bana kalan birdi. Malzemeler tam yetti. En küçüğüm bile iki bütünü bitiriverdi. Yanına şeftalili icetea de yerini aldı. Videolu ayrıntılı tarifler için Instagram sayfamı takip edebilirsiniz mutfakkeyiftir

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       22 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Calzone Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet büyük boy sarı biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • ½ kangal sucuk
  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen

Calzone Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Ilık su, şeker ve yaş maya karıştırılır ve kapatılır. Maya aktif hale geldiğinde sıvıyağ ve tuz eklenir ve karıştırılır. Un ilave edilir.
  • Yumuşak ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edilir. Bu aşamada un kontrollü eklenmelidir. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
  • Sebzeler ince doğranır, sucukla beraber tavada kısa süre sotelenir ( ben diri kalmasını sevmediğim ve sebzelerin lezzeti harmanlansın  diye soteledim, zorunlu değil).
  • Domates, fesleğen ve kekik karıştırılır ve blenderdan geçirilir. Mayalanan hamur içe katlayarak yoğurulur ve havası alınır.
  • Hamur on parçaya bölünür. Her parça içe katlanıp, pençe hareketi ile yuvarlanarak beze haline getirilir. Bezeler üstü örtülerek on dakika dinlendirilir.
  • Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır. Bir tarafına domatesli sos sürülür. Sebzeli sucuklu harçtan koyulur. İkiye katlanır ve kenarları bastırılır.
  • Dışta kalan hamur içeri doğru katlanıp bastırılarak kapatılır. Üstüne tekrar domatesli sos sürülür. Isıtılmış 200 derece  fırında pişirilir.
  • Pişmek üzereyken üstlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve tekrar fırına verilir. Peynirler eriyene kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
  • Şeftalili icetea için; yarım litre çay demi, bir su bardağı şeker ve bir adet dondurucudan çıkarılmış şeftali ile blenderdan geçirilir.
  • Bir litre su eklenip blender işlemine devam edilir. Elde edilen karışım süzgeçten geçirilir ve dolaba kaldırılır. Soğuk tüketilir.
  • 🧐 İç malzemesi isteğe bağlı olarak değişebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!