ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ BROWNİE ISLAK KURABİYE

Brownie Islak Kurabiye

BROWNİ ISLAK KURABİYE

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

3 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brownie Islak Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Hindistan cevizi (üzerine serpmek için)

Şerbeti için:

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 1 veya 2 damla limon suyu 

Brownie Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; küçük bir tencereye suyu, toz şekeri koyup kaynatalım.
  • 1-2 damla limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına hamur malzemelerini ekleyip, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  •  Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika fazla kurutmadan pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız kurabiyeleri sıcak iken teker teker 8-10 saniye şerbete batıralım. Biraz dinlendirip hindistan cevizi serperek servis yapalım. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!