Mercimekli Lahana Sarma

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
1 saat
Pişirme
Süresi
45 dakika

Mercimekli Lahana Sarma Tarifi İçin malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 küçük boy beyaz lahana
- 1.5 su bardağı su
- Yarım demet maydanoz
- 1 büyük soğan
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 kahve fincanı zeytin yağı
- 1 limon
- Tuz
- karabiber
Mercimekli Lahana Sarma Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yıkayıp süzün.Sıcak suda yarım saat bekletin.Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 5 dakika haşlayın ve süzgece alın.
- Maydanozu kıyın.Soğanı soyup kıyın.Mercimeği bir kaba alın.Bulgur, maydanoz,soğan,salça,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Lahana yapraklarının büyüklerini iki parçaya kesin.Geniş kenarına bir kaşık kadar iç malzeme yerleştirip kenarlarını katlayın ve sarın.
- Düz tabanlı bir tencereye lahananın dış yapraklarını döşeyin.Sarmaları dizip üzerine zeytin yağını gezdirerek dökün.
- Su ekleyin.Sarmaların üzerini porselen bir tabakla kapatın.Kısık ateşte 45 dakika pişirin.Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR