ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ KABAK CASSEROLE

Kabak casserole

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak casserole tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7~8 kabak
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak casserole Nasıl Yapılır

Yoğurt, krema, yumurta ve unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Harcın yarısını bir fırın kabına alın. Üzerine mozarella peynirinin yarısını ilave edin. Kalan harcı peynirin üzerine yayıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp kalan mozarella peynirini serpin ve üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.