ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ KABAK CASSEROLE

Kabak casserole

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak casserole tarifi için malzemeler

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 7~8 kabak
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak casserole Nasıl Yapılır

  • Yoğurt, krema, yumurta ve unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Harcın yarısını bir fırın kabına alın.
  • Üzerine mozarella peynirinin yarısını ilave edin. Kalan harcı peynirin üzerine yayıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.
  • Fırından alıp kalan mozarella peynirini serpin ve üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.