ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ YUMURTALI BRÜKSEL LAHANASI

Yumurtalı Brüksel Lahanası

Yumurtalı Brüksel lahanası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yumurtalı Brüksel Lahanası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 600 g Brüksel lahanası
  • 4 dilim pastırma
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı değirmen biber
  • Değirmen karabiber

Yumurtalı Brüksel Lahanası Nasıl Yapılır?

  • Balzamik sirke, bal, zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsakları bir kasede karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortadan ikiye kestiğiniz Brüksel lahanaları ve iri doğradığınız pastırmaları yağlı kağıt serili fırın kabına yayın. Üzerlerine hazırladığınız karışımı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. 
  • Fırından alıp küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerlerine yumurtaları kırın. Parmesan peynirinin bir kısmını  serpip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Tekrar fırına verin ve yumurtalar pişinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp kalan parmesan peynirini serpin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!