ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ GİRİT USULÜ BAKLA

Girit Usulü Bakla

Girit usulü bakla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Girit Usulü Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg taze bakla
  • 9-10 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğurt

Girit Usulü Bakla Nasıl Yapılır?

  • Baklaların kenarlarındaki kılçıkları temizleyip limonlu suda bekletin. Geniş bir tencereye su koyup bir tutam tuz ekleyin.
  • Kaynayınca baklaları suya atıp pişene kadar haşlayın. Haşlanan baklaları süzün.
  • Soğuduktan sonra her bir baklayı küçük doğrayın. Ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını bir tencerede kavurun.
  • Baklaları ve naneyi tencereye alıp karıştırın. Ocaktan alıp büyük bir servis tabağına aktarın. Yoğurdu ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!