ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ GİRİT USULÜ BAKLA

Girit usulü bakla

Girit usulü bakla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Girit usulü bakla tarifi için malzemeler

  • Yarım kg taze bakla
  • 9-10 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğurt

Girit usulü bakla Nasıl Yapılır

  • Baklaların kenarlarındaki kılçıkları temizleyip limonlu suda bekletin. Geniş bir tencereye su koyup bir tutam tuz ekleyin. Kaynayınca baklaları suya atıp pişene kadar haşlayın. Haşlanan baklaları süzün.
  • Soğuduktan sonra her bir baklayı küçük doğrayın. Ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını bir tencerede kavurun. Baklaları ve naneyi tencereye alıp karıştırın. Ocaktan alıp büyük bir servis tabağına aktarın. Yoğurdu ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.