ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ FIRINDA BALKABAĞI CİPSİ VE PESTO

Fırında Balkabağı Cipsi Ve Pesto

Fırında balkabağı cipsi&pesto

Sevgili Elif Edes Tapan’dan balkabağından lezzet dolu bir tarif.. Ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunabileceğiniz balkabağı cipsleri, sarımsak, nişasta ve zeytinyağı ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Balkabağının yanına çok yakışan pesto sos ile yılbaşı sofralarına renk katabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, fırında balkabağı cips ve pesto sos tarifine geçebiliriz.

Sağlıklı atıştırmalıklar arıyorsanız kabak cips ve baharatlı nohut cips tarifine göz atın. Sos olarak fesleğenli pesto sos tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Balkabağı Cipsi Ve Pesto Tarifi İçin malzemeler

  • 2 dilim balkabağı
  • 2-3 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı mısır nisastaşı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)

Pesto için

  • 15-20 dal maydanoz
  • 10-15 dal fesleğen
  • 4-5 dal taze kekik
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi (Kırık)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kasar peyniri (Rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Su

Fırında Balkabağı Cipsi Ve Pesto Nasıl Yapılır?

  • Balkabağı dilimlerinin yeşil bölümünü temizleyin ve 3-4 mm kalınlığında dilimleyin.
  • Küçük bir tavada zeytinyağı ile sarımsağı hafif ısıtın ve ocaktan alın.
  • Nişasta, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra bir kaba alın ve balkabağı dilimlerini bu sosa buladıktan sonra yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında, balkabaklarının içi yumuşak dışı çıtır olana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pesto için tüm malzemeyi robotta çekin ve kıvam için gerekirse az su ilave edin.
  • Kızarmış balkabağı cipsini pesto sos ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!