Sumak Ekşili Kuru Dolma

Sumak Ekşili Kuru Dolma
22 Kasım 2022

Hafif ekşi, ve acı bu dolmaya bayılacaksınız. Şef Fikret Özdemir’den sumak ekşili kuru dolma tarifi ile karşınızdayız.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sumak Ekşili Kuru Dolma için

Malzemeler

  • 4 adet gün kurusu
  • 4 adet kuru patlıcan
  • 4 adet dolmalık yeşil biber
  • 400 g iri çekilmiş kıyma
  • 100 g pirinç
  • 2 adet kuru soğan(Çok ince doğranmış)
  • 1 demet maydanoz (Çok ince doğranmış)
  • 8-10 dal yeşil soğan(Çok ince doğranmış)
  • 3 adet domates (Soyulmuş ve çok ince doğranmış)
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı Kahramanmaraş pul biberi
  • 2 tatlı kaşığı sumak ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Kaya tuzu
  • Karabiber
Sumak Ekşili Kuru Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Gün kurusu patlıcan ve biberleri haşlayın.
  2. Domates, soğan, maydanoz ve yeşil soğanı bir kaba alın ve tuz, karabiber, pul biber ile sumak ekşisini ilave edin. Kıyma, salça ve pirinci ekledikten sonra ezmeden, harmanlayarak karıştırın.
  3. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlerin içini az miktarda karışımla doldurun. 
  4. Tencere tabanındaki dolmaların yanmaması için tencerenin tabanına öncelikle bir miktar yıpranmış veya yırtılmış kullanılmayacak patlıcan, biber kurularını yerleştirin..
  5. Bu işlem yapıldıktan sonra doldurulmuş dolmaları tencereye yerleştirerek üzerine yeterince su ilave edin.
  6. Zeytinyağı ve sumak ekşisi ekleyerek pişirmeye başlayın. Su kaynamaya başladığında kısık ateşte 20-25 dakika süreyle pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo