ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ PIRASA DOLMASI

Pırasa Dolması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasa Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg pırasanın beyaz kısmı
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 30 gr tereyağı

Pırasa Dolması Nasıl Yapılır?

Pırasanın beyaz kısımlarını 10 cm uzunluğunda kesin. Büyük bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suya ekleyin ve diri kalacak şekilde birkaç dakika haşlayın. Bir süzgece çıkarıp soğuk sudan geçirin ve 2 kat pırasa kalacak şekilde içlerini çıkarıp bir kenarda bekletin. Kıymayı bir kaseye alın. Soğanı yemeklik doğrayın, pirinci yıkayıp ekleyin. Maydanozu kıyın, tuz, karabiber ve salçasını ilave edip iyice karıştırın. Pırasaların içini kıyma harcıyla doldurun. Tencerenin dibine bir sıra pırasa yaprağı dizin ve üzerine dolmaları sıralayın. Pırasaların hafif üzerine çıkacak kadar sıcak su ve tereyağını ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!