ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ ZENCEFİLLİ HAVUÇ SALATASI

Zencefilli Havuç Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli Havuç Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 göbek salata
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Zencefilli Havuç Salatası Nasıl Yapılır?

Havuçların kabuğunu temizleyip rendenin iri yanıyla rendeleyin. Büyük bir kaseye aktarın. Kuru üzüm, kıyılmış zencefili ekleyip harmanlayın. Başka bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve şekeri karıştırın. Göbek salatayı dörde bölün. İç kısımda bulunan küçük yapraklarını büyük bir servis tabağının içine dizin. Üzerine havucu aktarın. Dolmalık fıstıkları çok az zeytinyağı eklenmiş tavada kavurun. Havucun üzerine serpin. Üzerine sosu gezdirip çörek otu serpin. Bekletmeden servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!