ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ÜÇ KATLI SALATA

Üç katlı salata

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üç katlı salata tarifi için malzemeler

  • 4 havuç
  • 1 kase kırmızı pancar
  • 6 patates
  • 1 kase kornişon turşu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • Zeytinyağı
  • Semizotu
  • Yeşil soğan
  • tuz

Üç katlı salata Nasıl Yapılır

Soyulmuş havuçları rendeleyerek az yağda yarı kıvamda soteleyin. Başka bir tarafta pancarları da rendeleyin. Patatesleri de haşladıktan sonra ezin.

Yeşil soğan ve kornişon turşuları doğrayarak ezilmiş patatese ilave edin. Kek kalıbına ilk olarak yarı kıvamda sotelenmiş havucu alın. Daha sonraki kata patatesli karışımı alın. En üste rendelenmiş pancarları da ekleyerek hafif bastırın. Servis tabağının altına doğranmış semizotunu serperek kalıbı üzerine ters çevirin. Sosu için yoğurt, hardal ve biraz zeytinyağı ekleyerek çırpın. Salatanın üzerine gezdirerek dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.