Üç Katlı Salata

Üç Katlı Salata
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üç Katlı Salata için

Malzemeler

  • 4 havuç
  • 1 kase kırmızı pancar
  • 6 patates
  • 1 kase kornişon turşu
  • 1 kase yoğurt
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • Zeytinyağı
  • Semizotu
  • Yeşil soğan
  • tuz
Üç Katlı Salata

Nasıl Yapılır

Soyulmuş havuçları rendeleyerek az yağda yarı kıvamda soteleyin. Başka bir tarafta pancarları da rendeleyin. Patatesleri de haşladıktan sonra ezin.

Yeşil soğan ve kornişon turşuları doğrayarak ezilmiş patatese ilave edin. Kek kalıbına ilk olarak yarı kıvamda sotelenmiş havucu alın. Daha sonraki kata patatesli karışımı alın. En üste rendelenmiş pancarları da ekleyerek hafif bastırın. Servis tabağının altına doğranmış semizotunu serperek kalıbı üzerine ters çevirin. Sosu için yoğurt, hardal ve biraz zeytinyağı ekleyerek çırpın. Salatanın üzerine gezdirerek dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo