Turpotu Salatası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Turpotu Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 1 demet turpotu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım limonun suyu
Turpotu Salatası Nasıl Yapılır?
Turp otlarını saplarından ayırıp yıkayın. 3-4
cm boyunda doğrayın. Geniş bir tencerede
haşlama suyunu kaynatın. Önce yaprakları
suya atıp 1-2 dakika renkleri canlı bir
yeşil alıncaya kadar haşlayın. Haşlanan
yaprakları hemen buzlu suya atın. Yapraklar
soğur soğumaz süzülmesi için süzgece
alın. Süzülen otları servis tabağına alın.
Zeytinyağını, ezdiğiniz sarımsakları, limon
suyunu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice
karıştırın. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirerek
servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR