ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TURPOTU SALATASI

Turpotu salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Turpotu salatası tarifi için malzemeler

  • 1 demet turpotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limonun suyu

Turpotu salatası Nasıl Yapılır

Turp otlarını saplarından ayırıp yıkayın. 3-4 cm boyunda doğrayın. Geniş bir tencerede haşlama suyunu kaynatın. Önce yaprakları suya atıp 1-2 dakika renkleri canlı bir yeşil alıncaya kadar haşlayın. Haşlanan yaprakları hemen buzlu suya atın. Yapraklar soğur soğumaz süzülmesi için süzgece alın. Süzülen otları servis tabağına alın. Zeytinyağını, ezdiğiniz sarımsakları, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirerek servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:25:25

süüüüüüpperrrrrrr olmuş elinize sağlık

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.