ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ KIŞ PİYAZI

KIŞ PİYAZI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kış piyazı tarifi için malzemeler
  • 12 pancar turşusu
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 portakalın suyu
  • 500 gr brokoli
  • 2 kabak
  • 1 kırmızı turp
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 küçük parça tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kış piyazı Nasıl Yapılır

Karnabaharın çiçeklerini gövdelerinden ayırın. Dip kısımlarına bıçakla artı işareti olacak şekilde kesikler atın. Yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzülmeye bırakın. Aynı işlemleri brokoli için de uygulayın. Karnabahar, brokoli ve küp doğranmış pancar turşusunu bir kapta harmanlayın. Kabakların kabuğunu hafifçe kazıyın ve boylamasına ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin. Üç parmak kalınlığında doğrayarak hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Kabakları da diğer sebzelere ekleyin. Hazırladığınız haşlanmış sebzelere portakal ve limon suyu, ayıklanmış ve ince doğranmış kırmızı mini turp, tuz ve zeytinyağını ekleyerek harmanlayın. Üzerine tulum peynirini ekleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!