ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KIŞ PİYAZI

Kış Piyazı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kış Piyazı Tarifi İçin malzemeler

  • 12 pancar turşusu
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 portakalın suyu
  • 500 gr brokoli
  • 2 kabak
  • 1 kırmızı turp
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 küçük parça tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kış Piyazı Nasıl Yapılır?

Karnabaharın çiçeklerini gövdelerinden ayırın. Dip kısımlarına bıçakla artı işareti olacak şekilde kesikler atın. Yıkadıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzülmeye bırakın. Aynı işlemleri brokoli için de uygulayın. Karnabahar, brokoli ve küp doğranmış pancar turşusunu bir kapta harmanlayın. Kabakların kabuğunu hafifçe kazıyın ve boylamasına ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin. Üç parmak kalınlığında doğrayarak hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Kabakları da diğer sebzelere ekleyin. Hazırladığınız haşlanmış sebzelere portakal ve limon suyu, ayıklanmış ve ince doğranmış kırmızı mini turp, tuz ve zeytinyağını ekleyerek harmanlayın. Üzerine tulum peynirini ekleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!