ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ IZGARA HELLİMLİ BEZELYE SALATASI

Izgara Hellimli Bezelye Salatası

Izgara hellimli bezelye salatası

Kıbrıs kökenli bir peynir olan hellim, sarımsı sık dokulu bir yapıya sahiptir. Genellikle pişirilerek tüketilen hellim peyniri, koyun ve keçi sütü karışımından oluşur. Malzemeler hazırsa, Zeynep Dinç’ten her sofraya yakışacak ızgara hellimli bezelye salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hellim peynirli sandviç ve pesto soslu ızgara hellim tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Izgara Hellimli Bezelye Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 200-250 g taze körpe bezelye
  • 4-5 dilim hellim peyniri (Izgara edilmiş)
  • 1 avuç yaban mersini
  • 6-7 dal iri yaprak çeşme nanesi
  • Pembe biber taneleri 

Sos için

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 1 çay kaşığı taze zencefil rendesi

Izgara Hellimli Bezelye Salatası Nasıl Yapılır?

  • Servis tabağına taze nane ile taban yapıp bezelye ve hellimleri yerleştirin. Yaban mersini ve tane biberleri serpiştirin.
  • Sos malzemelerini  bir kasede karıştırdıktan sonra salatanın üzerine dökün ve servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!