ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ FASULYELİ SALATA

> FASULYELİ SALATA
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fasulyeli salata tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 4 sarı kiraz domates
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • Yarım Çin marulu
  • 5 yaprak yarı kurutulmuş domates Sos için:
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
Fasulyeli salata Nasıl Yapılır

*Fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin. Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün ve tencereye alın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp süzün.

*Kırmızı soğanı soyup piyaz şeklinde doğrayın. Acı suyunu gidermek için bir çay kaşığı tuz ile ovun.

*Sarı domatesleri dörde bölün. Çin marulunu yıkayıp irili parçalara ayırıp derin bir kaseye alın. Piyaz doğranmış sumaklı soğan, domatesler ve kıyılmış domatesleri ekleyip harmanlayın. Sos için zeytinyağı ile sirkeyi karıştırın. Tuzla tatlandırın. Sosu salatayı servise sunmadan hemen önce ekleyip karıştırın. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:37:13

harika olmuş site başarılar :)))))))))))))

Misafir12.10.2016 16:37:19

Katılıyorum...Olağanüstü olmuş.Özellikle video kısmına bayıldım:)) Umarım tencere,tabak,tavalar hakkındada bilgiler bulabilirim...Doğru mutfak araçları kullanmak istiyorum.Ama bilgim yeterli gelmiyor.Mesela döküm tavada "döküm" kelimesinin önemi ne? gibi:)) Başarılarınızın devamını diliyorum.Gerçekten çok beğendim ama ben neden giriş yapamıyorum şifremle...Su Tünay

Maroon12.10.2016 16:37:24

Şifreniz için gelen aktivasyon epostasını açtınız mı?

Misafir12.10.2016 16:37:28

iletişim bölümü falan göremedim.buraya yazıyorum. Tariflerde önce malzemeleri yazıp sonra anlatıma geçilse daha iyi olurdu diye düşünüyoru. ben de yeni bir blog yapmaya başladım. uzun zamandır da lezzetin dergi ve int. takipçisiyim. değerlendirirseniz sevinirim. Tekrar hayırlı olsun.

Maroon12.10.2016 16:37:31

Sitenin en altında iletişim linkini görebilirsiniz.

Misafir12.10.2016 16:40:48

eski site versyonunda gül tatlısı tarifi vardı şimdi bu tarifi bulamıyorum bana yardımcı olur musunuz lütfen. site de bulunan gül tatlısı tarifi benim istediğim tarif değil. tarifi yayınlarsanız sevinirim.

anicik12.10.2016 17:03:59

bir su bardagi dediginiz zaman kac gram olabilir

Misafir12.10.2016 17:19:10

merhaba, ben bugun bu baklava yaptim ama nedendir bilmiyorum ama hic iyi olmadi. Tereyagi sanirim cok fazla geldi, hamuru baklava hamur degil sanki kek hamuruydu. Acmaci cok problem idi ve kopuyordu ve dagiliyordu, nekadar un serpsemde fark etmedi. Pisirmesi 1,5 saat surdu (rengi hala cok boz idi). Ustune soguk surubunu koyduktan sonra rengi hala duzelmedi. Az once kosesinden bir tadina bakim dedim ama hic guzel degil, hic tel tel olmamis, sanki tereyagini pisirilmis gibi birsey olmus. Sanirim 3 saat ugrastim ama bosuna anlasilan. Puf noktalarini bilen varsa lutfen yazsin.

Misafir12.10.2016 17:23:11

acarken bu hamuru nisata ile acsaydiniz hamur olmazdi sanirim.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.