Enginarlı Bahar Salatası

Enginarlı Bahar Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Enginarlı Bahar Salatası için

Malzemeler

  • 4 temizlenmiş enginar
  • 1 demet taze soğan
  • 1 havuç
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • Birkaç yaprak kuzukulağı otu
  • Birkaç yaprak tere otu

Sos için

  • 1 parça taze zencefil (ceviz büyüklüğünde)
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal
Enginarlı Bahar Salatası

Nasıl Yapılır

Sosu için zencefili soyup küpler halinde doğrayın. Mutfak robotuna aktarıp kalan malzemeyi ilave ederek sos haline getirin. Temizlenmiş enginarı buharda 10 dakika haşladıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Taze soğan, kuzu kulağı ve tere otunu temizleyip istediğiniz şekilde doğrayın. Salçalık kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp doğrayın. Havucun kabuğunu temizleyip sebze soyacağı ile çok ince dilimleyin. Tüm malzemeyi geniş bir kapta sos ile birlikte harmanlayın. Servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo