ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ ENGİNARLI BAHAR SALATASI

Enginarlı Bahar Salatası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Bahar Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 temizlenmiş enginar
  • 1 demet taze soğan
  • 1 havuç
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • Birkaç yaprak kuzukulağı otu
  • Birkaç yaprak tere otu

Sos için

  • 1 parça taze zencefil (ceviz büyüklüğünde)
  • 1 limonun suyu
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı bal

Enginarlı Bahar Salatası Nasıl Yapılır?

Sosu için zencefili soyup küpler halinde doğrayın. Mutfak robotuna aktarıp kalan malzemeyi ilave ederek sos haline getirin. Temizlenmiş enginarı buharda 10 dakika haşladıktan sonra küp şeklinde doğrayın. Taze soğan, kuzu kulağı ve tere otunu temizleyip istediğiniz şekilde doğrayın. Salçalık kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp doğrayın. Havucun kabuğunu temizleyip sebze soyacağı ile çok ince dilimleyin. Tüm malzemeyi geniş bir kapta sos ile birlikte harmanlayın. Servis yapın.

 

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:44

çok güzel bir yemeğe benziyor.Birgün tatmak isterdim.İştahım kaynadı sanki ;)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!