ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ DENİZ MAHSULLERİ SALATASI

Deniz mahsulleri salatası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz mahsulleri salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşillikleri
  • 200 gr fileto balık
  • 8 karides
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • beyaz toz biber

Frambuaz sos için

  • 50 gr frambuaz
  • 4 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 çorba kaşığı balzamik sirke
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Deniz mahsulleri salatası Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri...

Sos için frambuaz ve üzüm sirkesini sos tenceresine alıp kaynatın. Frambuazlar yumuşayınca ocaktan alın. Süzüp soğumaya bırakın.

Soğuyunca balzamik sirke ile zeytinyağını ilave edip karıştırın. Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp iyice süzün. Büyük bir kaseye alıp hazırladığınız frambuaz sosu ilave edin ve harmanlayın.

Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Balıkları ve karidesleri zeytinyağında soteleyip tuz ve biberle tatlandırın.

Frambuaz soslu Akdeniz yeşilliklerini servis tabağına alıp üzerine zeytinyağında sotelenmiş balık ve karidesleri yerleştirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.