Deniz Mahsulleri Salatası

Deniz Mahsulleri Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Deniz Mahsulleri Salatası için

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşillikleri
  • 200 gr fileto balık
  • 8 karides
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • beyaz toz biber

Frambuaz sos için

  • 50 gr frambuaz
  • 4 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 çorba kaşığı balzamik sirke
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Deniz Mahsulleri Salatası

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri...

Sos için frambuaz ve üzüm sirkesini sos tenceresine alıp kaynatın. Frambuazlar yumuşayınca ocaktan alın. Süzüp soğumaya bırakın.

Soğuyunca balzamik sirke ile zeytinyağını ilave edip karıştırın. Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp iyice süzün. Büyük bir kaseye alıp hazırladığınız frambuaz sosu ilave edin ve harmanlayın.

Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Balıkları ve karidesleri zeytinyağında soteleyip tuz ve biberle tatlandırın.

Frambuaz soslu Akdeniz yeşilliklerini servis tabağına alıp üzerine zeytinyağında sotelenmiş balık ve karidesleri yerleştirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo