ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ BRESAOLA VE BUĞDAYLI YEŞİL SALATA

Bresaola ve buğdaylı yeşil salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bresaola ve buğdaylı yeşil salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr bresaola
  • 550 gr haşlanmış buğday
  • 400 gr portakallı vinegret
  • 40 gr rendelenmiş portakal kabuğu
  • 400 gr salatalık
  • 200 gr dolmalık fıstık
  • 50 gr portakal

1 litre portakallı vinegret için

  • 100 gr mayonez
  • 400 ml zeytinyağı
  • 50 gr hardal
  • 500 gr portakal

Bresaola ve buğdaylı yeşil salata Nasıl Yapılır

Lezzet'in salata tarifleri ile sofralarınıza tat katın. Vinegret için, bir kapta mayonez ve hardalı karıştırın. Yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Portakal suyunu ilave edin. Portakal kabuklarını da ekleyip karıştırın.

Portakallı vinegret’le harmanlanan buğdayları servis tabağına yerleştirin. Üzerine doğranmış salatalık, dolmalık fıstık, bresaola dilimleri ve portakal dilimlerini yerleştirin. Portakal kabuğu rendesini de ekleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.