ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ARPACIK SOĞANI SALATASI

ARPACIK SOĞANI SALATASI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arpacık soğanı salatası tarifi için malzemeler
  • 30 arpacık soğanı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma veya limon)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4~5 parça kurutulmuş domates
  • 1 limonun kabuğu
  • 2 dal biberiye
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Parmesan peyniri
Arpacık soğanı salatası Nasıl Yapılır

Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 5 dakika bekletin ve jülyen doğrayın. Arpacık soğanları bir kaseye alıp üzerine sıcak su ekleyin. 8-10 dakika bekletin ve suyunu süzün. Soğanların kabuklarını soyun. Yüksek kenarlı bir tavaya zeytinyağı, soğan, sirke, şeker, defne yaprakları, karanfil, tuz ve yarım kahve fincanı suyu ekleyin. Üzerini bir kapakla kapatın. Ara sıra karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Soğanlar yumuşayıp diri kalacak şekilde pişince ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Soğanları servis tabağına aktarın. Limon kabuğunu incecik jülyen doğrayın. Biberiye, doğranmış kuru domates ve pul biberi ekleyip birlikte harmanlayın. Üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.