ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ARMUTLU VE PECAN CEVİZLİ ISPANAK SALATASI

Armutlu ve pecan cevizli ıspanak salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu ve pecan cevizli ıspanak salatası tarifi için malzemeler

  • 1 paket körpe ıspanak
  • 2 armut
  • Yarım su bardağı pecan cevizi ya da ceviz
  • ¾ çay bardağı kurutulmuş yaban mersini
  • 100 gr kaşar peyniri

Armutlu ve pecan cevizli ıspanak salatası Nasıl Yapılır

Kaşar peynirini küp şeklinde doğrayın. Ispanakları yıkayıp suyunu süzdürün ve geniş bir kabın içerisine alın. Armutları yıkayıp kuruladıktan sonra ince doğrayın ve ıspanaklara ekleyin. Pikan cevizi, yaban mersini ve kaşar peynirini serpiştirin. Keçi peynirli sos ile birlikte servis yapın.


Keçi peynirli sos için
150 gr keçi peyniri, yarım su bardağı kefir, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı krema, ¼ su bardağı kıyılmış frenk soğanı, tuz, taze çekilmiş karabiber.

Bu lezzetli sos için malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterli.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.