ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ARMUTLU SALATA

Armutlu salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armutlu salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 armut
  • 5 yaprak göbek marul
  • 2~3 yaprak beyaz lahana
  • 5~6 dal fesleğen
  • 4~5 dal nane
  • Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı lime suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Armutlu salata Nasıl Yapılır

Armudu yıkayın. Kabuklarını soymadan iri doğrayın. Göbek marul, lahana, yeşillikleri ince doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeyi geniş bir kaseye alıp iyice harmanlayın. Kırılmış ceviz ve kuru üzümü ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli tüm malzemeyi küçük bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.