ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ ARMUTLU SALATA

Armutlu Salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armutlu Salata Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 armut
  • 5 yaprak göbek marul
  • 2~3 yaprak beyaz lahana
  • 5~6 dal fesleğen
  • 4~5 dal nane
  • Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı lime suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Armutlu Salata Nasıl Yapılır?

Armudu yıkayın. Kabuklarını soymadan iri doğrayın. Göbek marul, lahana, yeşillikleri ince doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeyi geniş bir kaseye alıp iyice harmanlayın. Kırılmış ceviz ve kuru üzümü ilave edip karıştırın. Sosu için gerekli tüm malzemeyi küçük bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!