ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ PASTIRMALI İÇ BAKLA

Pastırmalı iç bakla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı iç bakla tarifi için malzemeler

  • 500 gr iç bakla
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 domates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 kalın dilim çemensiz pastırma
  • 1 su bardağı et suyu

Pastırmalı iç bakla Nasıl Yapılır

Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Zar şeklinde kesilmiş pastırma, zeytinyağı, küp kesilmiş domatesleri ekleyin. Baklaları suda haşlayıp tencereye ekleyin. Tahta kaşıkla harmanlayıp et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerini yağlı kağıt ve tencerenin kapağı ile sıkıca kapatın. Baklalar iyice yumuşayınca ateşten alın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.