ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ PASTIRMALI İÇ BAKLA

Pastırmalı İç Bakla

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Pastırmalı İç Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr iç bakla
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 domates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 kalın dilim çemensiz pastırma
  • 1 su bardağı et suyu

Pastırmalı İç Bakla Nasıl Yapılır?

Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Zar şeklinde kesilmiş pastırma, zeytinyağı, küp kesilmiş domatesleri ekleyin. Baklaları suda haşlayıp tencereye ekleyin. Tahta kaşıkla harmanlayıp et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerini yağlı kağıt ve tencerenin kapağı ile sıkıca kapatın. Baklalar iyice yumuşayınca ateşten alın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!