ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ RENKLİ PRATİK BÖREK

Renkli pratik börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Renkli pratik börek tarifi için malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 havuç
  • 1 kg pazı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 15 dilim pastırma
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 yumurtanın sarısı

Renkli pratik börek Nasıl Yapılır


Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim.

Havuçları yıkayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesip kaşarpeyniri ile harmanlayın. Havuçları yağsız olarak teflon tavada 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun ve ayrı bir kaba alın. 

Süzmüş olduğunuz pazılara karabiber ekleyerek aynı işlemi uygulayın. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı su ve sıvıyağını karıştırın. Yufkalardan birini geniş ve düz bir zemine yayın. Üzerine fırça ile sıvıyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı birinci yufkanın üzerini kapatacak şekilde örtün.

Üzerine havucu serpiştirin. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde serin. Sıvıyağlı karışımı sürüp pazıları serpin. Son yufkayı da serip pastırma ve peynirli karışımı yayın. Yufkaların bir ucundan tutarak büyük bir rulo şeklinde sarın. Üzerine yumartanın sarısını sürüp susamları serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.