Yeşil Kabak Turşusu

Yeşil Kabak Turşusu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yeşil Kabak Turşusu için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 kabak
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
  • 2 defne yaprağı
  • 3~4 dal dereotu

Salamura için

  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar sirke
  • Yeteri kadar kalın tuz
Yeşil Kabak Turşusu

Nasıl Yapılır

Kabakları ve soğanı ince dilimleyin. Soğuk su ile doldurduğunuz cam kaseye alın.

Diğer tarafta bir sürahi içinde ılık su ve tuzu tuz iyice eriyinceye kadar karıştırın. İçine sirke, kişniş ve hardal tohumunu ilave edip bekletin.

Temiz bir kavanoza önce defne yaprağını, ardından soğan ve kabakları alın ve üzerine hazırladığınız sirkeli suyu, kabakların üzerini örtecek şekilde ekleyin. Dereotu ile üzerlerini iyice örtün. Kapağını sıkıca kapatın ve oda ısısında 3-4 gün dinlendirin. Bu sürenin sonunda turşu hazır olacaktır.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo