ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YEŞİL KABAK TURŞUSU

Yeşil kabak turşusu

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil kabak turşusu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 kabak
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
  • 2 defne yaprağı
  • 3~4 dal dereotu

Salamura için

  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar sirke
  • Yeteri kadar kalın tuz

Yeşil kabak turşusu Nasıl Yapılır

Kabakları ve soğanı ince dilimleyin. Soğuk su ile doldurduğunuz cam kaseye alın.

Diğer tarafta bir sürahi içinde ılık su ve tuzu tuz iyice eriyinceye kadar karıştırın. İçine sirke, kişniş ve hardal tohumunu ilave edip bekletin.

Temiz bir kavanoza önce defne yaprağını, ardından soğan ve kabakları alın ve üzerine hazırladığınız sirkeli suyu, kabakların üzerini örtecek şekilde ekleyin. Dereotu ile üzerlerini iyice örtün. Kapağını sıkıca kapatın ve oda ısısında 3-4 gün dinlendirin. Bu sürenin sonunda turşu hazır olacaktır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.