ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ UŞAK TARHANASINDAN KRAKER

Uşak tarhanasından kraker

Uşak tarhanasından kraker

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uşak tarhanasından kraker tarifi için malzemeler

  • 140 g kepekli un
  • 140 g Uşak tarhanası
  • 10 g kuru maya
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı susam (Kavrulmuş)
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş kakule

Dip sos için:

  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 2 dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Uşak tarhanasından kraker Nasıl Yapılır

  • Derin bir kapta kuru maya ve toz şekeri ılık su ile karıştırın ve mayayı hazır hale getirin.
  • Un, tarhana, 1 yemek kaşığı susam, pul biber ve biraz tuzu derin bir kabın içerisine koyun ve ortasını çukur gibi açın. Açtığınız çukurun ortasına hazırladığınız mayayı ekleyin. Zeytinyağını da ilave ettikten sonra ele yapışmaz bir kıvam alıncaya kadar yoğurup üzerini örterek, kuru ve serin bir yerde 2 saat kadar dinlendirin.
  • Hamur dinlendikten sonra alt-üst olacak şekilde tekrar yoğurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yarım santim kalınlığında yayın. 2 yemek kaşığı suyu ve 1 yumurtayı bir kasenin içerisinde çırpın. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosu hamurların üzerine sürün.
  • Önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında, yaklaşık 30-35 dakika hamurlar çıtırlaşana kadar pişirin.
  • Sosu için yoğurdu, ince kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırın. Uşak tarhana cipslerinin yanında servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.