ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TEMEL KREP TARİFİ

Temel Krep Tarifi

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Temel Krep Tarifi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı soğuk süt
  • 2/3 su bardağı su
  • 3 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

Temel Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta, süt, su, yağ, tuz ve unu bir kaseye alıp mikserle çırpın ve 25 dakika buzdolabında soğutun. Yapışmaz yüzeyli büyük bir tavayı orta ateşte ısıtın. Fırça ile az miktarda eritilmiş tereyağı sürün. Krep hamurundan 1 kepçe kadar alarak tavaya aktarın ve iyice yayın. Üzerinde kabarcıklar oluşmaya başlayınca spatula ile kenarlarından dikkatlice kaldırarak hızlıca ters çevirin. İki tarafı da hafif kızarınca tabağa aktarın ve tüm hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:44

süper görünüyor

Misafir 12 Ekim 2016, 16:45

bunu çok beğendim bize de gönderin lütfennnnnnnnnnnnnnnnn


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!