ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SOMONLU TÜRLÜ

Somonlu Türlü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Somonlu Türlü Tarifi İçin malzemeler

  • 4 milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 somon fileto (yaklaşık 170 gr)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 havuç
  • 3 dilim limon
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 kereviz sapı
  • 1.5 çay bardağı krema
  • 1 defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı dijon hardalı
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Susam

Somonlu Türlü Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını servis yapacağınız kasenin büyüklüğünde kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Somon balığını iri küp şeklinde doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Limon dilimleri ve defne yaprağı ile yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Diğer tarafta soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Doğranmış kereviz sapı, küp doğranmış patates, havuç, tuz ve karabiber ekleyip soteleyin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek su ekleyin. 5 dakika pişirip sotelenmiş sebzeler, hardal, krema ve balıkları ekleyin. 4-5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yemeği servis kaselerine alın ve üzerine kızarmış milföyleri yerleştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!