ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SOĞAN HALKALARI

Soğan halkaları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan halkaları tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 sarı soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Soğan halkaları Nasıl Yapılır

Sos için un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu ve yumurtayı mikserle boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Soğanları halka doğrayın. Halkaların kalınlığının yaklaşık 1 cm olmasına özen gösterin. Soğanları soğuk su dolu bir kapta 20 dakika bekletin. Halkaları düzgün bir şekilde birbirinden ayırıp kağıt havluyla kurulayın. Soğan halkalarını sosa bulayın. Derin bir tencerede ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Halka soğanları kızartıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.