Soğan Halkası

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Soğan Halkası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soğan Halkası için

Malzemeler

  • 3 soğan
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3/4 su bardağı maden sodası
  • Tuz
  • karabiber

Bulamak için

  • Pane harcı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Soğan Halkası

Nasıl Yapılır

  1. Soğanın başrolünde hazırlanan tarifler, sofralara farklı bir tat getirecek. Soğanların kabuklarını soyup yuvarlak halka şeklinde doğrayın.
  2. Geniş bir kasede un, soda, tuz, karabiber ve yağı karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta akı ve 1 tutam tuzu mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve unlu karışıma azar azar ekleyerek kaşıkla çırpmadan karıştırın.
  3. Soğan halkalarını önce hamura ardından pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
  4. Hazırladığınız soğan halkalarını, ev yapımı hamburger köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğan Halkası Tarifinin Püf Noktası:

  1. Soğan halkaları için pane harcı yerine dövülmüş mısır gevreği ya da galeta unu kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo