ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PATATES PÜRELİ VE HAVUÇ EZMELİ

Patates püreli ve havuç ezmeli

Patates püreli ve havuç ezmeli

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates püreli ve havuç ezmeli tarifi için malzemeler

Püre için

  • 1 su bardağı patates püresi
  • 2 yemek kaşığı krem peynir

Havuçlu yumuşak kek parçaları için

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı kuru yaban mersini
  • Bir tutam tarçın

Yanına

  • Havuç, salatalık, renkli biber parçaları (Patates püresine batırmak için)
  • Karpuz ve şeftali topları (Orta boy parizyen kaşıkla çıkartılmış)

Patates püreli ve havuç ezmeli Nasıl Yapılır

  • Taze hazırladığınız patates püresine krem peyniri ilave edip karıştırın. 
  • Havuçlu karışım için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 160 dereceye ayarlı fırında, arada bir havalandırarak yaklaşık 1 saat boyunca pişirin. Fırından alın, cam kaselere aktarın. Yanında sebze ve meyve parçalarıyla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.