ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MOR SOĞANLI PATLICAN PİZZALARI

Mor Soğanlı Patlıcan Pizzaları

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mor Soğanlı Patlıcan Pizzaları Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı
  • 1 mor soğan
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 600 gr ıspanak
  • 250 gr mantar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Mor Soğanlı Patlıcan Pizzaları Nasıl Yapılır?

Patlıcanları uzunlamasına kalın doğrayın. İki yüzüne de zeytinyağı sürüp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ispanakları doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Soğanı piyazlık doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile biber salçasını kavurun. Domates püresini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber, kekik ile tatlandırın. Domates sosunu patlıcanların üzerine sürün. Haşlanmış ıspanakları, dilimlenmiş mantarları ve kaşar peynirini ekleyin. En üste kavrulmuş soğanları yerleştirin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!