FINDIKLI VE MANTARLI EKMEK DİLİMLERİ

Fındıklı ve mantarlı ekmek dilimleri
0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı ve mantarlı ekmek dilimleri tarifi için malzemeler
  • 100 g mantar
  • 20 g tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı ince kıyılmış taze biberiye
  • 1 diş sarımsak
  • 20 g iri kırılmış fındık
  • 2 dilim ekmek
  • 50 g taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Fındıklı ve mantarlı ekmek dilimleri hazırlanışı

Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin ve dilimlediğiniz mantarları ekleyip soteleyin. İnce kıyılmış biberiye, ezilmiş sarımsak, fındık ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alın. Ekmek dilimlerinin bir yüzünü ızgarada kızartın. Kızartılmayan yüzeyine tereyağı sürerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Hazırladığınız mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üzerlerine paylaştırın. Üzerlerini dilimlenmiş kaşar peyniriyle kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırarak sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!