ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EKMEK SARMASI

> EKMEK SARMASI
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ekmek sarması tarifi için malzemeler

Ekmek hamuru için

  • 4 su bardağı bayat ekmek içi
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş İzmir tulum peyniri
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım demet maydanoz

İç harcı için

  • 2 patates
  • 2 dal yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4~5 yaprak ıspanak
  • Tuz
Ekmek sarması Nasıl Yapılır

İç harcını hazırlamak için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir çatal yardımıyla ezin. İnce kıydığınız yeşil soğanları zeytinyağında soteleyin. Ezdiğiniz patatesler ve iri kıydığınız ıspanakları ilave edin. Tuz ile tatlandırıp ocaktan alın. Ekmek hamurunu hazırlamak için ufaladığınız ekmek içlerini süt ile ıslatıp geniş bir kaba alın. Rendelenmiş tulum peyniri, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğurun. Tezgaha 40x30 cm boyutlarında yağlı kağıt serin. Hamuru folyo üzerine alıp 25x18 boyutlarında olacak şekilde yayın. Hamurun ortasını hazırladığınız iç harcı boylamasına yayın. Yağlı kağıt yardımıyla hamuru rulo şeklinde sarıp buzdolabında en az üç saat dinlendirin. Alüminyum folyoyu açıp ekmek rulosunu yuvarlak dilimleyip servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.