ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BROKOLİLİ VE JAMBON DOLGULU FRİTTATA

Brokolili ve jambon dolgulu frittata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brokolili ve jambon dolgulu frittata tarifi için malzemeler

  • 6 yumurta
  • 7 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 8 dilim dana jambon
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gr brokoli
  • 1 kesme şeker
  • 40 gr eritilmiş tereyağı

Brokolili ve jambon dolgulu frittata Nasıl Yapılır

Brokolileri küçük parçalara ayırıp tencereye alın. Şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yumurtaları mikserle çırpın. Un, süt, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın kabı ya da tepsisine eritilmiş tereyağını sürün. Üzerine yumurta karışımını dökün ve 170 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine jambonları dizin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip brokolileri yerleştirin ve rulo sarın. Tekrar fırına verip 5 dakika daha pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.