Brokolili Ve Havuç Turşusu

Brokolili Ve Havuç Turşusu
29 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Brokolili Ve Havuç Turşusu için

Malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 3 havuç
  • 2 kırmızı biber
  • 5 diş sarımsak
  • 4 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tane kişniş
  • Yarım yemek kaşığı tane karabiber
  • Yeteri kadar deniz tuzu ya da turşuluk tuz
  • Yeteri kadar sirke
  • 2 dal dereotu
Brokolili Ve Havuç Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Brokolilerin çiçeklerini tek tek ayırın. Havuçları ve kırmızı biberleri dilediğiniz şekilde dilimleyin.
  2. Buharda 5-7 dakika haşlayın. Kavanoza karışık olarak yerleştirin.
  3. Aralara sarımsak ve defne yapraklarını ekleyin. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğunuz suya tuz, sirke, karabiber ve kişnişi ekleyip karıştırın.
  4. Sirkeli suyu sebzelerin üzerini tamamen kapatacak kadar doldurun. Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Servise hazır.
  5. Suyunu doğru ayarlamak için sebzeleri kavanoza yerleştirdikten sonra kullanacağınız suyu kavanoza dökün ve su ölçünüzü bulun.
  6. Bu suyun 3/1’ini döküp yerine sirke ilave ederseniz tam gerektiği kadar su hazırlamış olursunuz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo