Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15799 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1461 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7494 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10730 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Portakallı Tart
Kabak Tatlısı
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Brokolili Ve Havuç Turşusu
Brokolili Ve Havuç Turşusu
29 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Yoğurtlu Hamur Kızartması Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Yaprak Sarmanın İç Harcına Sadece Bu Malzemeyi Koyarsanız Lezzetini Katlıyormuş
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Brokolili Ve Havuç Turşusu için
Malzemeler
500 gr brokoli
3 havuç
2 kırmızı biber
5 diş sarımsak
4 defne yaprağı
1 yemek kaşığı tane kişniş
Yarım yemek kaşığı tane karabiber
Yeteri kadar deniz tuzu ya da turşuluk tuz
Yeteri kadar sirke
2 dal dereotu
Brokolili Ve Havuç Turşusu
Nasıl Yapılır
Brokolilerin çiçeklerini tek tek ayırın. Havuçları ve kırmızı biberleri dilediğiniz şekilde dilimleyin.
Buharda 5-7 dakika haşlayın. Kavanoza karışık olarak yerleştirin.
Aralara sarımsak ve defne yapraklarını ekleyin. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğunuz suya tuz, sirke, karabiber ve kişnişi ekleyip karıştırın.
Sirkeli suyu sebzelerin üzerini tamamen kapatacak kadar doldurun. Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Servise hazır.
Suyunu doğru ayarlamak için sebzeleri kavanoza yerleştirdikten sonra kullanacağınız suyu kavanoza dökün ve su ölçünüzü bulun.
Bu suyun 3/1’ini döküp yerine sirke ilave ederseniz tam gerektiği kadar su hazırlamış olursunuz.
Tarif Kategorileri
Turşu Tarifleri
Konserve Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
20 Dakika
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Mısır Konservesi Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Yağlı Biber Turşusu Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
35 Dakika
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
22 Dakika
Tereyağlı İstiridye Mantarı Tarifi
Selinhdr
Pratik Yemek Tarifleri
45 Dakika
Lokanta Usulü Beyti Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.