ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BROKOLİLİ VE HAVUÇ TURŞUSU

Brokolili ve havuç turşusu

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brokolili ve havuç turşusu tarifi için malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 3 havuç
  • 2 kırmızıbiber
  • 5 diş sarımsak
  • 4 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tane kişniş
  • Yarım yemek kaşığı tane karabiber
  • Yeteri kadar deniz tuzu ya da turşuluk tuz
  • Yeteri kadar sirke
  • 2 dal dereotu

Brokolili ve havuç turşusu Nasıl Yapılır

Brokolilerin çiçeklerini tek tek ayırın. Havuçları ve kırmızıbiberleri dilediğiniz şekilde dilimleyin. Buharda 5-7 dakika haşlayın. Kavanoza karışık olarak yerleştirin. Aralara sarımsak ve defne yapraklarını ekleyin. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğunuz suya tuz, sirke, karabiber ve kişnişi ekleyip karıştırın. Sirkeli suyu sebzelerin üzerini tamamen kapatacak kadar doldurun. Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Servise hazır.

Suyunu doğru ayarlamak için sebzeleri kavanoza yerleştirdikten sonra kullanacağınız suyu kavanoza dökün ve su ölçünüzü bulun. Bu suyun 3/1’ini döküp yerine sirke ilave ederseniz tam gerektiği kadar su hazırlamış olursunuz.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.