ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BROKOLİLİ VE HAVUÇ TURŞUSU

Brokolili Ve Havuç Turşusu

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Brokolili Ve Havuç Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr brokoli
  • 3 havuç
  • 2 kırmızı biber
  • 5 diş sarımsak
  • 4 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tane kişniş
  • Yarım yemek kaşığı tane karabiber
  • Yeteri kadar deniz tuzu ya da turşuluk tuz
  • Yeteri kadar sirke
  • 2 dal dereotu

Brokolili Ve Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Brokolilerin çiçeklerini tek tek ayırın. Havuçları ve kırmızı biberleri dilediğiniz şekilde dilimleyin.
  • Buharda 5-7 dakika haşlayın. Kavanoza karışık olarak yerleştirin.
  • Aralara sarımsak ve defne yapraklarını ekleyin. Diğer tarafta kaynatıp soğuttuğunuz suya tuz, sirke, karabiber ve kişnişi ekleyip karıştırın.
  • Sirkeli suyu sebzelerin üzerini tamamen kapatacak kadar doldurun. Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Servise hazır.
  • Suyunu doğru ayarlamak için sebzeleri kavanoza yerleştirdikten sonra kullanacağınız suyu kavanoza dökün ve su ölçünüzü bulun.
  • Bu suyun 3/1’ini döküp yerine sirke ilave ederseniz tam gerektiği kadar su hazırlamış olursunuz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!