ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BİBERİYELİ VE SARIMSAKLI PATATES

Biberiyeli ve sarımsaklı patates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiyeli ve sarımsaklı patates tarifi için malzemeler

  • 4 kızartmalık patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı biberiye yaprağı
  • Tuz

Biberiyeli ve sarımsaklı patates Nasıl Yapılır

Yumuşatılmış tereyağına ufak doğranmış sarımsak ve limon kabuğu ekleyip karıştırın. Alüminyum folyo üzerine alıp rulo şekli vererek sarın ve buzdolabında bekletin. Yıkanmış patateslerin kabuklarını soymadan iri küp şeklinde doğrayın. Biberiye, zeytinyağı, pul biber ve tuzu bir kapta karıştırın. Fırın tepsisine serili yağlı kağıdın üzerine aktarın. Üzerine hazırlanan tereyağından parçalar ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:30:30

Guzel bi tarif deniyicm

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.