ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BİBERİYELİ VE SARIMSAKLI PATATES

Biberiyeli Ve Sarımsaklı Patates

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Biberiyeli Ve Sarımsaklı Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kızartmalık patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı biberiye yaprağı
  • Tuz

Biberiyeli Ve Sarımsaklı Patates Nasıl Yapılır?

Yumuşatılmış tereyağına ufak doğranmış sarımsak ve limon kabuğu ekleyip karıştırın. Alüminyum folyo üzerine alıp rulo şekli vererek sarın ve buzdolabında bekletin. Yıkanmış patateslerin kabuklarını soymadan iri küp şeklinde doğrayın. Biberiye, zeytinyağı, pul biber ve tuzu bir kapta karıştırın. Fırın tepsisine serili yağlı kağıdın üzerine aktarın. Üzerine hazırlanan tereyağından parçalar ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirip servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:30

Guzel bi tarif deniyicm


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!