ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ AYÇEKİRDEKLİ YULAF TOPLARI

Ayçekirdekli Yulaf Topları

Ayçekirdekli Yulaf Topları

Ara öğünlerinize eşlik edecek harika lezzette bir atıştırmalık tarifine hazır mısınız? Evet dediğinizi duyar gibiyim. O zaman rengi muhteşem, tadı fevkalade olan yulaf topları için tarife geçelim.

Alternatif olarak yulaflı çikolata topları tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

17 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayçekirdekli Yulaf Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt suyu
  • 3/4 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/4 su bardağı karabuğday gevreği
  • 6 adet fındık
  • 3 adet ceviz
  • 1/4 su bardağı ayçekirdeği içi
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Ayçekirdekli Yulaf Topları Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazı bulut gibi olana kadar çırpılır.
  • Ayrı bir kapta geriye kalan tüm malzemeler karıştırılır.
  • Yumurta beyazı diğer malzemelerin bulunduğu karışıma azar azar yedirilir.
  • İstenilen şekil verilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!