ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ AÇIK DENİZ SOMONLU SALATA

Açık Deniz Somonlu Salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Açık Deniz Somonlu Salata Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket açık deniz somonu (2’li)
  • 1 çay bardağı mısır (isteğe bağlı)
  • 2 közlenmiş biber
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 4~5 kornişon salatalık turşusu
  • Bir tutam maydanoz

Sosu için

  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Açık Deniz Somonlu Salata Nasıl Yapılır?

Derin dondurucudan çıkardığınız açık deniz somonunu oda ısısında 10 dakika bekletin. İri küp şeklinde doğrayıp kaynayan suyun içinde yaklaşık 10 dakika haşlayın. Diğer yanda kaynayan suya mısırları ekleyip 1 dakika haşlayıp suyunu süzün. Derin bir kaseye iri küp şeklinde doğradığınız közlenmiş biberleri, halka şeklinde doğradığınız turşuları ve zeytinleri, açık deniz somonunu, mısırı ve son olarak ince kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!