ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ TAZE OTLU PİLAV

Taze otlu pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze otlu pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 2~3 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze kekik
  • 1/5 demet maydanoz
  • 4~5 dal dereotu
  • Tuz

Taze otlu pilav Nasıl Yapılır

Bulguru yıkayıp geniş bir kaba alın. Tuzu ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak suda soğuyuncaya kadar bekletin. Su soğuduktan sonra birkaç kez yıkayarak iyice süzün. Yapışmaz yüzeyli tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını eritin. Bulguru ekleyip karıştırarak kavurun. İnce kıydığınız taze otları ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tuz ilave ettiğiniz 3 bardak kaynar suyu ilave edin ve bir defa karıştırın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını da ilave edin. Önce harlı ateşte, 5 dakika sonra orta ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Pişince kapağını açarak yavaşça altüst edin. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatın. Ocağı kapatıp 20 dakika demlenmeye bırakın. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.