Portakallı Pilav

Portakallı Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Portakallı Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı taze portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal
  • çay bardağı kuru üzüm
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz
Portakallı Pilav

Nasıl Yapılır

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo