ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ PORTAKALLI PİLAV

Portakallı Pilav

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı taze portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal
  • çay bardağı kuru üzüm
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz

Portakallı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!