Kurufasulyeli Pilav

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kurufasulyeli Pilav Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı kuru fasulye
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Kırmızı pul biber
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 45 gr tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
Kurufasulyeli Pilav Nasıl Yapılır?
Kuru fasulyeleri bir gün önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip hafif diri kalacak
şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı
ilave ederek kavurmaya devam edin. Haşlanmış fasulyeleri ve sıcak suyu ekleyin.
Kısık ateşte suyu koyulaşıncaya kadar pişirin. Kırmızı pul biberle tatlandırın. Pirinci
bol suyla yıkayarak süzün. Tereyağını tencerede ısıtın. Pirinçleri ekleyip birkaç
dakika kavurun. Sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar
pişirin. Pilavın üzerine kuru fasulyeyi ekleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?