Kurufasulyeli Pilav

Kurufasulyeli Pilav
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kurufasulyeli Pilav için

Malzemeler

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 45 gr tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Kurufasulyeli Pilav

Nasıl Yapılır

Kuru fasulyeleri bir gün önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Haşlanmış fasulyeleri ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyu koyulaşıncaya kadar pişirin. Kırmızı pul biberle tatlandırın. Pirinci bol suyla yıkayarak süzün. Tereyağını tencerede ısıtın. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pilavın üzerine kuru fasulyeyi ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo