ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI FİRİK PİLAVI

Antep Fıstıklı Firik Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Firik Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı firik bulguru
  • 1 çay bardağı file Antep fıstığı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 rendelenmiş limon kabuğu

Antep Fıstıklı Firik Pilavı Nasıl Yapılır?

Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Biber salçası ve firik bulgurunu ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. File Antep fıstığı, tuz, baharatlar ve sıcak suyu ilave edip yüksek ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Rendelenmiş limon kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!