ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ NEŞELİ KIŞ PASTASI

Neşeli Kış Pastası

Neşeli kış pastası

Zeynep Dinç’den yeni yılda sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz neşeli kış pastası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yumuşacık kek ve çikolatalı süslemeleriyle yılbaşı sofralarının favorisi olacak bir tarif. Neşeli kış pastasını çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.

Kolay yılbaşı tatlılarına göz atarak yılbaşı sofralarını en lezzetli şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Neşeli Kış Pastası Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 1 + 3/4 bardak un (Elenmiş)
  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 100 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao (Elenmiş)
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 10 g kabartma tozu (Elenmiş)
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası (Elenmiş)

Krema için

  • 100 g soğuk krema
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri

Kaplama için

  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Süsleme için

  • 2 yemek kaşığı pul bitter çikolata
  • Naneli yılbaşı şekeri (Kırılmış)
  • Kakaolu yıldız kurabiyeler
  • Yıldız şeklinde şeker kurabiye (Üzerine incecik royal icing sürüp naneli kırık şekerleri serpebilirsiniz)
  • Taze nane yaprakları

Neşeli Kış Pastası Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kasede şeker ve tereyağını krema kıvamında çırpın. Yumurtaları ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu karışıma ekleyerek, homojen ve akışkan bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • 18 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına pişirme kağıdı serin ve kek karışımını içine döküp, üzerini bir spatulayla düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kontrollü bir şekilde, yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın.
  • Pudra şekeri ile kremayı bir kaba alarak mikser yardımı ile çırpın. Hazırladığınız kremayı, bir hamur spatulası veya kahvaltı bıçağı yardımıyla kekin üzerine ve yanlarına gelişigüzel sürün ve üzerini Hindistan cevizi ile kaplayın.
  • Bir sos tenceresinde pul bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İstediğiniz kıvama gelince, sivri uçlu bir çay kaşığı ile pastanın çerçevesinde gezdirin. Doğal olarak akmasına izin verin.
  • Pastanın üzerine, şeker kırıklarını ve nane yapraklarını serpiştirin ve kurabiyeleri yerleştirerek süslemeyi tamamlayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!