ANASAYFA TARİFLER DAVET YEMEKLERİ SOMONLU KREP

Somonlu Krep

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somonlu Krep Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • Kıvırcık salata yaprakları
  • 50 gr somon füme
  • Mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı karabiber

Somonlu Krep Nasıl Yapılır?

Krep için gerekli tüm malzemeyi bir kapta çırpın. 20 dakika dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok az ayçiçek yağı sürüp kepçe dolusu krep hamurundan ilave edin. Tavayı hafifçe sallayarak hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Hamurun her iki yüzünü pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Mayonezi, hardalı, karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın. İç harçtan 1 yemek kaşığı krebin yüzeyine sürün. Üzerini kıvırcık salata yaprağıyla kaplayın. Somon fümeyi ekleyin. Krebi rulo şeklinde sarın. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Rulo krepleri iki parmak kalınlığında dilimleyin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!